در این مقاله قصد داریم در خصوص دادخواست ابطال لاشه چک به ارائه مطالب مفید و کاربردی بپردازیم . به یاد داشته باشید که بهتر است برای انجام و مشاوره حقوقی خود با هر عنوانی به یک دفتر وکالت معتبر مراجعه کنید. پیشنهاد ما گروه وکلای راهیان عدالت می باشد.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ می دهیم:
قوانین و مواد قانونی صدور چک کدام ها هستند ؟
دادخواست ابطال لاشه چک چیست ؟
مدارک لازم جهت ابطال لاشه چک کدام ها هستند؟
قوانین و مواد قانونی صدور چک کدام ها هستند ؟
در این قسمت قصد داریم تا در خصوص قوانین و مواد قانونی موجود در مورد چک و موارد مرتبط با ان به موادی از قانون صدور چک و همین طور موادی از قانون ایین دادرسی مدنی اشاره کنیم :
مواد قانون ایین دادرسی مدنی در خصوص چک :
ماده 449 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
فسخ به هر لفظ یا فعلی که دلالت بر آن نماید حاصل می شود .
ماده 457 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
هر بیع ، لازم است مگر این که یکی از خیارات در آن ثابت شود .
ماده 198 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
در صورتی که حق یا دینی برعهده کسی ثابت شد، اصل بر بقای آن است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
ماده 311 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
چنانچه اصل دعوا در دادگاهی مطرح باشد مرجع درخواست دستور موقت، همان دادگاه خواهد بود و درغیراین صورت مرجع درخواست، دادگاهی می باشد که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد.
ماده 313 قانون ایین دادرسی می گوید :
درخواست دستور موقت ممکن است کتبی یا شفاهی باشد . درخواست شفاهی درصورت مجلس قید و به امضای درخواست کننده می رسد .
ماده 314 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
برای رسیدگی به امور فوری ، دادگاه روز و ساعت مناسبی را تعیین و طرفین رابه دادگاه دعوت می نماید . درمواردی که فوریت کار اقتضا کند می توان بدون تعیین وقت و دعوت ازطرفین و حتی در اوقات تعطیل و یا در غیر محل دادگاه به امور یاد شده رسیدگی نمود .
ماده 315 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
تشخیص فوری بودن موضوع درخواست با دادگاهی می باشد که صلاحیت رسیدگی به درخواست را دارد .
ماده 316 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
دستور موقت ممکن است دایر بر توقیف مال یا انجام عمل و یا منع از امری باشد .
ماده 318 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
پس از صدور دستور موقت در صورتی که از قبل اقامه دعوا نشده باشد ، درخواست کننده باید حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ صدور دستور ، به منظور اثبات دعوای خود به دادگاه صالح مراجعه و داد خواست خود را تقدیم و گواهی آن را به دادگاهی که دستور موقت صادر کرده تسلیم نماید . در غیر این صورت دادگاه صادر کننده دستور موقت به درخواست طرف ، از آن رفع اثر خواهد کرد .
ماده 319 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
دادگاه مکلف است برای جبران خسارت احتمالی که از دستور موقت حاصل می شود ازخواهان تامین مناسبی اخذ نماید . دراین صورت صدور دستور موقت منوط به سپردن تامین می باشد .
ماده 321 قانون ایین دادرسی مدنی می گوید :
درصورتی که طرف دعوا تامینی بدهد که متناسب با موضوع دستور موقت باشد ، دادگاه درصورت مصلحت از دستور موقت رفع اثر خواهد نمود .
و …
مواد قانون صدور چک :
-
ماده 1 قانون صدور چک می گوید : انواع چك عبارتست از :
1ـ چك عادي ، چكي است كه اشخاص عهده بانك ها به حساب جاري خود صادر و دارنده آن تضميني جز اعتبار صادر كننده آن ندارد .
2ـ چك تاييد شده ، چكي است كه اشخاص عهده بانك ها به حساب جاري خود صادر و توسط بابك محال عليه پرداخت وجه آن تاييد مي شود .
3 ـ چك تضمين شده ، چكي است كه توسط بانك به عهده همان بانك به درخواست مشتري صادر و پرداخت وجه آن توسط بانك تضمين مي شود .
4ـ چك مسافرتي ، چكي است كه توسط بانك صادر و وجه آن در هر يك از شعب آن بانك يا توسط نمايندگان و كارگزاران آن پرداخت مي گردد .
ماده 2 قانون صدور چک می گوید :
چك هاي صادر عهده بانك هايي كه طبق قوانين ايران در داخل كشور داير شده يا مي شوند همچنين شعب آنها در خارج از كشور در حكم اسناد لازمالاجراء است و دارنده چك در صورت مراجعه به بانك و عدم دريافت تمام يا قسمتي از وجه آن به علت نبودن محل و يا به هر علت ديگري كه منتهي به برگشت چك و عدم پرداخت گردد مي تواند طبق قوانين و آئين نامه هاي مربوط به اجراي اسناد رسمي وجه چك يا باقي مانده آن را از صادر كننده وصول نمايد .
براي صدور اجرائيه دارنده چك بايد عين چك و گواهينامه مذكور در ماده 4 و يا گواهينامه مندرج در ماده 4 و يا گواهينامه مندرج در ماده 5 را به اجراي ثبت اسناد محل تسليم نمايد .
اجراء ثبت در صورتي دستور اجرا صادر مي كند كه مطابقت امضاي چك با نمونه امضاي صادر كننده در بانك از طرف بانك گواهي شده باشد . دارنده چك اعم از كسي است كه چك در وجه او صادر گرديده يا به نام او پشت نويسي شده يا حامل چك ( در مورد چك هاي در وجه حامل ) يا قائم مقام قانوني آنان .
و …
دادخواست ابطال لاشه چک چیست ؟
در صورتی که تمایل به باطل کردن لاشه چک خود هستید که این خود می تواند به دلایل مختلف صورت بپذیرد مانند سرقت ، مفقود شدن ، جعل و غیره می خوانید اقدام به طراحی و تنظیم دادخواست ابطال لاشه چک کنید و ان را همراه با مدارک لازم که در ادامه در این مقاله معرفی خواهند شد به دادگاه های مربوطه ارائه دهید تا با بررسی ها و موارد لازم در این زمینه به در خواست شما رسیدگی شود .
مدارک لازم جهت ابطال لاشه چک کدام ها هستند؟
جهت ابطال لاشه یک چک موارد و مدارک زیر برای ارائه در دادگاه ها مورد نیاز می باشد :
- تصویر وصدق چک
- صویر مصدق سند عادی
- همراه داشتن مدارک شناسایی چون کارت ملی و همین طور کارت بانکی