مراحل سند زدن ملک
به نام زدن و یا سند زدن ملک مراحل و جزییاتی دارد که اگر به آن ها توجه نشود ممکن است باعت پشیمانی فروشنده و یا خریدار شود. در این بخش به مراحل سند زدن ملک می پردازیم.
در مرحله ی اول برای سند زدن ملک به دو شخص احتیاج است فروشنده و خریدار.
در واقع کسی که می خواهد ملکی را بفروشد و کسی که می خواهد ملکی را بخرد.
و در صورتی که به توافق رسیده باشند وارد معامله می شوند.
توافق
یکی از مراحل اقدام برای سند زدن توافق است که مرحله ی اول است ,
توفق بین خریدار و فروشنده اتفاق می افتد و در توافق توشته ای کتبی به نام قول نامه می نویسند قول نامه در واقع نوشته ای است که بین خریدار و فروشنده صحبت شده و همچنین توافق شده و آن را به صورت مکتوب در می اورند که به آن قول نامه می گویند.
تفاوت قول نامه و مبایعه نا مه ؟
در واقع اسم حقوقی قول نامه به مبایعه نامه تغییر داده شده است. قول نامه بار حقوقی ندارد و اگر بین دو طرف دعوا شد و به دادگاه مراجعه کنند قول نامه محکمه پسند نیست و شرایط فقهی لازم را ندارد زیرا که اساس قانون ما در کشور ایران فقه است برای همین قول نامه را به مبایعه نامه تبدیل کردند. در حال حاضر قول نامه و مبایعه نامه را یکی می دانند.
در ممبایعه نامه چه مواردی ذکر می شود ؟
در مبایعه نامه باید 5 مورد ذکر شده باشد
مشخصات فروشنده , مشخصات سه جلی و ادرس به همراه کد پستی و تلفن همراه و ثابت
مشخصات خریدار , مشخصات سه جلی و ادرس به همراه کد پستی و تلفن همراه و ثابت
موضوع مورد معامله : مشخصات کامل جغرافیایی و ثبتی و هندسی مثل ماحت ملک
مبلغ مورد معامله : مثل قیمت واحد و یا قیمت کل معادل وجه رایج کشور و یا همان تومان
زمان مورد معامله , زمان و نحوه ب پرداخت و زمان حضور در دفتر خانه و تنظیم سند همچنین برای نحوه ی پرداخت باید حتما مشخص شود که خریدار په مبلغی را با چه شرایطی و در چه زمانی به فروشنده پرداخت می کند.
در واقع اگر این موارد در مبایعه نامه ذکر نشود مبایعه نامه ارزشی ندارد همچنین ممکن است برای شفاف سازی بیشتر مبایعه نامه موارد بیشتر دیگری هم در آن ذکر کنند.
این موارد مراحل سند زدن ملک را کامل می کند.
در صورت پشیمانی , باید در مبایعه نامه مشخص شود که در صورت پشیمان شدن فروشنده و یا خریدار چه اتفاقی می افتد.
در معاملات اصطلاحی به نام خیارات وجود دارد . خیار به توانایی و اختیار فسخ معامله گفته می شود . همچنین خیارات در معامله انواع مختلفی دارد. دقت کنید مراحل سند زدن ملک و معامله چه خیاراتی را می پذیرید.با نوشتن ( اسقاط کافه خیارات ولو فاحش خیار ) در مبایعه نامه اجازه ی فسخ معامله را از خودتان می گیرید.
مرحله دوم سند زدن ملک در یافت کد رهگیری است.
همان طور که در بالا گفته شد بعد از توافق بین خریدار و فروشنده مبایعه نامه می نویسند اما این مبایعه نامه منحصر به فرد نیست و ممکن است فروشنده خانه را به چندین نفر دیگر هم بفروشد. برای جلو گیری از این اتفاق بعد از تنظیم مبایعه نامه فروشنده و خریدار به بنگاه معامله املاک می روند تا مبایعه نامه ی خود را در سیستم ثبت کنند . حتما دقت کنید که بنگاه معامله ملکی که به آن مراجعه می کنید رسمی و معتبر باشد.
صادر شدن کد رهگیری به منزله ی سلامت معامله است و یکی از مراحل لازم برای سند زدن خانه به شمار می رود.
مرحله ی سوم سند زدن ملک مراجعه ی فروشنده به دفتر اسناد رسمی است .
در این مرحله برای انتقال سند فروشنده باید با شناسنامه و اصل سند به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند و دفتر اسناد لیست مدارک مورد نیاز را برای تشکیل پرونده به فروشنده می دهد .
این موارد برای مراحل سند زدن ملک ضروری است.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده و سند زدن در دفتر اسناد رسمی
اصل و کپی سند مالکیت
اصل و کپی بنچاق
تصویر شناسنامه و کارت ملی فروشنده و خریدار
اصل و کپی وکالت نامه در صورتی که این کار ها را وکیل انجام میدهد
صورت مجلس تفکیکی در مورد آپارتمان
اصل و کپی حصر وراثت در سند ها ی ورثه ای
اصل و کپی فرم مالیات بر ارث در مورد سند های ورثه ای
بنچاق چیست؟
بنچاق یک ورق کاغذ است که در آن مشخصات فروشنده و خریدار و ادرس تمام هزینه هایی که انجام شده در آن قید می شود.
بنچاق در واقع پیش نیاز سند است.
در معامله دفتر خانه یک نسخه از بنچاق را پیش خود نگه می دارد و اگر بنچاق نداشته باشید دفتر خانه با جایی که معامله ی قبلی ملک صورت گرفته تماس می گیرد و می خواهد یک نسخه از بنچاق را برایش بفرستد. اگر بنچاق خود را گم کرده اید می توانید به دفتر خانه مراجعه کنید و آن را تهیه نمایید .
هنگامیی که فروشنده برای انتقال سند به دفتر خانه مراجعه می کند دفتر خانه باید از شهر داری و دارایی و بیمه و بخشداری بپرسد که این ملک بدهی دارد یا نه که به این کار مفاصا حساب می گویند.