مجازات جرائم کیفری
برای دریافت گواهی عدم سوءِپیشینه کیفری، نداشتن محکومیت مؤثر کیفری شرط است. در ادامه مقاله به مجازات جرائم کیفری می پردازیم.
اگر نیاز به مشاوره با وکیل کیفری دارین می توانید با مشاورن ما بصورت رایگان در تماس باشید .
09121304085
دادگاه کیفری
دادگاه کیفری همان دادگاه کیفری استان است و در مرکز هر استان و با رئیس قوه قضاییه کشور در حیطه قضایی شهرهای استان برگزار میگردند.
این دادگاه ها با یک رئیس و دو مستشار یا همان ۳ قاضی تشکیل می شوند اما با حضور یک مستشار و یک رئیس نیز جلسه رسمیت دارد.
رای دادگاه مجازات جرائم کیفری بر اساس نظر اکثریت قضات اعلام میگردد و نظر اقلیت نیز در پرونده ثبت میشود.
در دادگاهها هر یک از طرفین دعوا حداکثر 3 وکیل می توانند انتخاب نماید. جرائمی که در دادگاههای کیفری یک بررسی میشوند از قرار زیر است.
جرائمی که مجازات جرائم کیفری آن مانند قصاص نفس، اعدام و سنگسار، سلب حیات است
جرائم سرقت که مستحق مجازات حد سوم ارتکاب سرقت یا حبس ابد است
جرائم سرقت که مستحق مجازات حد برای بار اول و دوم یا قطع عضو است
جنایات عمدی که مربوط به تمامیت جسم مضروب و یا حداقل به میزان نصف دیه کامل فرد باشد
تخلفاتی که متسحق مجازات تعزیری درجه 1 تا 3 هستند(درجه 1 بیش از 25 سال، درجه 2 بین 15 تا 25 و درجه 3 بین 10 تا 15 سال حبس).
دعاوی کیفری یا حقوقی
یکی از مهم ترین فرق های دعوای حقوقی و دعاوی کیفری ، نحوه ی طرح این دعاوی می باشد. اقامه ی دعوای حقوقی نیازمند تنظیم دادخواست و نیازمند تنظیم درخواست می باشد.
اما در دعاوی کیفری مستلزم تنظیم شکوائیه می باشد. نمی توان اموری را که فاقد جنبه ی کیفری است ، از طریق طرح شکایت مورد پیگیری قرار داد.
همچنین اقامه ی این دعاوی بدون پرداخت هزینه ی دادرسی امکان پذیر نمی باشد. هزینه ی دادرسی در تمامی دعاوی کیفری یکسان بوده اما در دعاوی حقوقی این هزینه براساس بهای خواسته متغیّر می باشد…
هر شخصی (اعم از حقیقی و حقوقی) که ارتکاب عمل مجرمانه به او نسبت داده شده باشد و در محکمه صالح صحت این ارتکاب احراز شده باشد و در نهایت منظور از مسئولیت کیفری قابلیت انتساب عمل مجرمانه به متهم و به عبارت بهتر استحقاق مرتکب عمل مجرمانه به تحمل مجازات جرائم کیفری است.
مجازات جرائم کیفری در یک دسته بندی عمده به دو نوع قابل گذشت و غیرقابل گذشت تقسیم می شوند. مجازات جرائم کیفری قابل گذشت جرائمی است که قانون گذار به لحاظ رعایت مصالح اجتماعی یا خانوادگی جنبه خصوصی آن را بر جنبه عمومی شان برتری می دهد و تعقیب آن ها موکول به شکایت شاکی است.
حتی پس از اعلام شکایت نیز شاکی حق این را دارد که از تعقیب متهم صرف نظر کند. بنابراین با اعلام گذشت او، تعقیب متهم متوقف خواهد شد.
در مجازات جرائم کیفری غیرقابل گذشت اعلام شکایت یا گذشت شاکی تأثیری در امر تعقیب ندارد و نماینده جامعه (دادستان) مکلف است به محض اطلاع ، متهم را تحت تعقیب قرار دهد..
سرقت ، کلاهبرداری ، قتل عمد ، قتل غیر عمد ، خیانت در امانت ، ایراد ضرب عمدی ، ارتباط نا مشروع ، تجاوز به عنف ، تصرف عدوانی ، فروش مال غیر ، جعل ، استفاده ازسند مجعول و سایر عناوین مجرمانه که در قانون ذکر شده اند جزو دعاوی کیفری محسوب می شوند.
دعاوی کیفری درحقیقت شاخه ای ازحقوق جزا هستند که شامل جرایم و مجازات جرائم کیفری ، مجازات ها و قوانین جزایی می باشند که در ارتباط با جرم ، مجرم و مسئولیت کیفری است.
منظور از جرم هر نوع رفتار اعم از فعل یا ترک فعلی است که در قوانین کشوری جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده باشد.
در محاکم ایران و طبق روالی که مرسوم است و وجود دارد پرونده های حقوقی در مدت زمان کوتاهی به نتیجه می رسند. این در حالی است که پرونده های جزایی و کیفری مدت زمان بیش تری را شامل می شوند و فرایند طولانی تری را تا رسیدن به نتیجه نهایی طی می کنند.
شما برای مشاوره در مورد مجازات جرائم کیفری می توانید به سایت معتبر راهیان عدالت مراجعه نمائید و از خدمات این مجموعه بهره لازم را ببرید.
وکیل مجازات جرائم کیفری
این سایت با دارا بودن انواع وکیل خصوصا وکیل کیفری می تواند به شما در این زمینه مشاوره آنلاین و رایگان بدهد. این موسسه قبل از قبول وکالت به شما مشاوره رایگان می دهد و شما می توانید از طریق فضای مجازی با این موسسه در ارتباط باشید برای مشاوره در این زمینه می توانید با این شماره ها تماس حاصل نمائید.
09121304085 – 02122112230