وکیل کلاهبرداری
وکیل کلاهبرداری یکی از مباحث مهم در زمینه حقوقی و کیفری است که ما در اینجا به صورت کامل توسط گروه وکلای راهیان عدالت به آن پرداخته ایم .
کلاهبرداری یکی از جرائمی است که متاسفانه جامعه امروز به شدت درگیر آن می باشد ، جرم کلاهبرداری به جرمی گفته می شود که فرد با رضایت کامل خود مالی را در اختیار مجرم قرار داده و مجرم با طرح های از قبل برنامه ریزی شده مال فریب خورده را می برد.
شما می توانید برای ارتباط با وکلای ما با شماره ۰۹۱۲۱۳۰۴۰۸۵ تماس بگیرید ، همچنین توجه داشته باشید که جرم کلاهبرداری یکی از وظایف مهم وکیل کیفری می باشد .
در بسیاری از جرائم مالی فرد بدون رضایت شخصی مالی یا اموالش ربوده می شود که به اینگونه جرائم ، جرم کلاهبرداری گفته نمی شود .
شما می توانید برای شکایت جرائم کلاهبرداری به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کنید و برای تنظیم لایحه یا دادخواست در مرحله اول از وکلا و مشاوران ما کمک بگیرید .
جرم کلاهبرداری جزو جرائمی است که امروزه گریبان گیر افراد زیادی در جامعه ما شده است. جرم کلاهبرداری به معنای بردن مال دیگری به وسیله اعمال متقلبانه ای است که موجب فریب قربانی می گردد. آن چه که جرم کلاهبرداری را از سایر جرائم متمایز می سازد، این است که قربانی مال خود را با رضیات به مجرم می دهد.
در صورتی که در دیگر جرائمی که علیه اموال اشخاص اتفاق می افتد ، اموال قربانی بدون رضایت به مجرم انتقال داده می شود .اما در جرم کلاهبرداری ، مجرم به شیوه ای عمل می کند تا قربانی فریب بخورد و مال خود را با رضایت به وی دهد.
در این ادامه مقاله قصد داریم به سوالات زیر پاسخ دهیم
- وکیل کلاهبرداری کیست؟
- آیا می دانید امتیازاتی که یک وکیل کلاهبردار کاردان باتجربه باید داشته باشد چیست؟
- آیا معیار های انتخاب یک وکیل کلاهبرداری خوب را می دانید؟
- آیا وکیل کلاهبرداری نتیجه پرونده را در مراجع قضایی می تواند تضمین کند؟
- آیا مشروط کردن دریافت حق الزحمه وکالت در صورتی که نتیجه دلخواه در پرونده کلاهبرداری به دست بیاید جرم است؟
- کلاهبرداری به چه معنا است؟
- عناصر قانونی جرم کلاهبرداری چگونه است؟
- مجازات جرم های کلاهبرداری چیست؟
وکیل کلاهبرداری کیست؟
وکیل کلاهبرداری به فردی گفته می شود که بتواند ادعایی که موکلش دارد را ثابت کند ، با قوانین مدنی وحقوقی آشنا باشد و اینکه سخنگوی قهاری باشد. وکیل کلاهبرداری فرصت دفاع از اتهام کلاهبرداری و پایه ریزی پرونده کلاهبرداری را دارد.
دروغ در هیچ قانون کیفری در دنیا جرم محسوب نمی شود ولیکن هنگامی که دروغ با بردن مال دیگران، همراه باشد میتوان به صورت واضح گفت جرم های کلاهبرداری به وجود آمده است. وکیل کلاهبرداری با قدرت تشخیص اینکه کلاهبرداری انجام شده یا جرم دیگری و یا اینکه موضوع مطرح شده شامل حکم کلاهبرداری هست یا خیر ، مشاوره حقوقی انجام می دهد.
جرم کلاهبرداری چیست؟
حتما شما هم با جرم کلاهبرداری در نزدیک خودتان درگیر شده اید , با توجه به روز افزون شدن جرم های کلاهبرداری و زیرکانه تر شدن راه های کلاهبرداری کمک گرفتن و راهنمایی خواستن از وکیل کلاهبرداری بیشتر از پیش احساس می شود .
جرم کلاهبرداری در صورت اثبات حداقل ۲ سال حبس را دارد ، با تجوه داشته باشید که در صورتی که نتوانید وقوع این جرم را اثبات کنید فرد متشاکی می تواند با ادله کافی از شما برای تهمت و افترا شکایت کند .
حتما شما هم با خیلی از افراد و وکلای مختلفی روبرو شده اید که اکثرا با قاطعیت اعلام کردن ما شما را در این پرونده پیروز خواهیم کرد ، اما باید توجه داشته باشید که در امر وکالت هیچ گونه تضمینی وجود ندارد و استفاده از این جملات صرفا حیله و حربه برای گرفتن پرونده هستش .
تعریف جرم کلاهبرداری:
برای اینکه به مقوله وکیل کلاهبرداری بپردازیم ابتدا لازم دانستیم تا اطلاعاتی در رابطه با جرم کلاهبرداری و کلاهبردار در اختیار شما قرار دهیم.
تعریف کلاهبرداری:
کلاهبرداری کردن به این معناست که اموال دیگران را با حیله و تقلب از چنگشان در بیاوریم.
برای تحقق جرم کلاهبرداری یک شرط وجود دارد و آن “بردن مال دیگری” است و به طور کلی در صورت محقق نشدن این شرط جرم کلاهبرداری اتفاق نیوفتاده است.
طبق قانون هرکس دیگران را فریب دهد و و با تقلب اقدام به دراختیار گرفتن اموال دیگران کند و در این راه آنها را به امور غیرواقع امیدوارکند و یا از حوادث دروغین که در آینده ممکن است پیش بیاید بترساند و برای این کار از امور و وسایل متقلبانه کمک بگیرد کلاهبردار محسوب میشود.
به عبارت دیگر کلاهبردار برای کلاهبرداری کردن باید یک سری اقدامات انجام دهد که به آنها (مانور متقلبانه) میگویند و از طریق این مانور متقلبانه جرم کلاهبرداری حاصل میشود.
کلاهبرداری در لغت به معنای شیادی ،حقه بازی و گرفتن اموال دیگران به وسیله ی دروغ و فریب است به عبارت دیگر:
اموال دیگران را از راه های فریب کارانه و با سوءنیت از چنگش در آوردن، کلاهبرداری محسوب میشود که میتوان برای پس گرفتنش از طریق قانونی اقدام کرد..
فریب دادن مردم از نظر قانونی مصادیقی دارد که به آن خواهیم پرداخت:
- فریب خوردن مردم و اعتماد کردن به شرکت ها،تجارت خانه ها،کارخانه ها و موسساتی که وجود خارجی ندارند.
- استرس وارد کردن و ترساندن مردم از حوادث دروغین یا نشر اکاذیب
- استفاده کرن از نام های جعلی
- فریب دادن دیگران با اموال و اختیاراتی که وجود ندارند
- امیدوار کردن مردم نسبت به مسائل غیرواقعی
در این بخش میخواهیم چند نمونه از پرونده عای رایج وکیل کلاهبرداری را بررسی نماییم.
پرونده های رایج وکیل کلاهبرداری
ورشکستگی به تقلب
یکی از پرونده های بسیار رایج وکیل کلاهبرداری، پرونده های ورشکستگی به تقلب می باشد.
در این پرونده ها افراد با جعل اسناد دارایی های خود را کتر نشان میدهند تا بدهی های آن ها کمتر از داریی آن ها جلوه کند.
کلاهبرداری در انحصار وراثت
پرونده ی رایج دیگری که وکلای کلاهبرداری زیاد با آن سر و کار دارند ، کلاهبرداری در انحصار وراثت می باشد. در این پرونده ها وکیل کلاهبرداری می تواند به افراد مال باخته کمک کند تا به حقوق خود برسند. معمولا کلاهبرداری در انحصار وراثت با جعل سند همراه می باشد.
برای آشنایی با وکیل جعل سند با ما همراه شوید .
چرا باید پرونده را به یک وکیل کلاهبرداری بسپاریم؟
۱_تجربه ی بالاتری نسبت به افراد معمولی دارد .
۲_در صورتی که شخص کلاهبردار ، اموالی داشته باشد آن را فورا توقیف می کند.
۳_وکیل کلاهبرداری زمان کوتاهی را می برد تا جرم را اثبات کند.
۴_نیاز نیست موکل ، خود نیز در دادگاه حضور داشته باشد.
۵_بعد از محکوم شدن کلاهبردار ، برای استرداد مال اقدام می کند.
برای پاسخ به سوال چه موقع به وکیل کلاهبرداری اینترنتی مراجعه کنیم؟ ؛ به صفحه زیر مراجعه کنید .
هزینه وکیل کلاهبرداری چقدر است ؟
خیلی واضح است که باید گفت نمی توان به صورت مشخص عدد و رقمی را بیان کرد. علت این مسئله نیز واضح است. کلاهبرداری انواع و مصداق های بسیار مختلفی دارد. همچنین پرونده های کلاهبرداری از درجه اهمیت مختلفی نیز برخوردار هستند. در بعضی از پرونده های کلاهبرداری، یک فرد ناشی اقدام به کلاهبرداری می کند به همین دلیل شکایت از او و اثبات جرمش بسیار آسان تر میشود. اما تصور کنید یک فرد بسیار حرفه ای اقدام به کلاهبرداری کرده باشد؛ در نتیجه اثبات جرم او و ارائه مدارک و مستندات بر علیه مجرم یا این مجرم های حرفه ای کار بسیار سخت تری میشود. در نتیجه نمی توان قیمت مشخصی را برای پرونده های کلاهبرداری بیان کرد. البته توجه به یک نکته در این مورد ضروری است. قطعا هزینه ای که شما برای رسیدن به مال از دست رفته خود می کنید؛ کمتر از مالی است که آن را به دست خواهید آورد. همچنین باید گفت در صورت مراجعه نکردن به وکیل امکان این که نتوانید به حقوق از دست رفته خود دست یابید ؛ بسیار بیشتر میشود . در نتیجه هزینه ای که برای وکیل کلاهبرداری می کنید؛ یک هزینه کاملا منطقی می باشد ویا به نوعی میتوان گفت یک نوع سرمایه گذاری است نه هزینه .
آشنایی با انواع جرائم کلاهبرداری
- تبانی دو یا چند نفر برای بردن مال غیر یا تبانی با یکی از طرف های معامله برای تضعییع حق طرف مقابل .
- انجام معامله یا معرفی مال غیر به عرض مال خود .
- تقاضای ثبت ملکی که دارای وراث می باشد و مقاضی از آن خبر دارد .
- تقویم متقلبانه سهم الشرکه غیرنقدی به مبلغ بیش از قیمت واقعی.
- تقسیم منافع موهوم با نبودن صورت دارایی یا به استناد صورت دارایی بین شرکا به وسیله مدیران.
- به مصرف رساندن ارز دولتی به مصرفی غیر از خرید کالا.
- فروختن ارز دولتی در بازار سیاه یا آزاد.
- جعل عنوان نمایندگی بیمه.
- انتقال گیرنده مال غیر، مشروط بر اینکه بر ملک غیر بودن در هنگام معامله آگاه باشد در حکم کلاهبردار است.
- خیانت یا تبانی متصرف برای ثبت ملک به نام دیگری و یا متصرف قلمداد کردن خود.
- خودداری از استرداد حق طرف مقابل.
- کسی که طلب خود را به غیرمدیون انتقال دهد و بعد از انتقال آن را از مدیون سابق خود دریافت کرده یا انتقال دهد.
اگر با هر یک از جرائم بالا درگیر هستید حتما از یک مشاور در مرحله اول کمک بگیرید و سپس با یک وکیل متخصص کلاهبرداری عقد قرار داد کنید تا مراحل پیگیری و به نتیجه رسیدن را سریعتر طی کنید.
وکلای متخصص کلاهبرداری راهیان عدالت
گروه متخصص حقوقی راهیان عدالت با داشتن بیش از ۲۵ سال سابقه کار یکی از موسسه های حقوقی مورد اطمینان می باشد که شما را برای رسیدن به بهترین نتایج و اهداف تا پایان راه همراهی می کند ، استفاده از مشاوره قبل از انتخاب وکیل یکی از مهمترین امور برای سپردن پرونده به شخص دیگری است که در موسسه ما شما می توانید به صورت رایگان با مشاوران در ارتباط باشید .
وکیل کلاهبرداری یکی از وکلای پر کاربرد در ایران می باشد ، جرم کلاهبرداری امروزه در ایران خیلی شایع می باشد ، دستگاه های قضایی در پی جرم زدایی ماهیت جرم کلاهبرداری از جرم های کیفری به جرم های حقوقی تغییر داده است .
مجازات جرم کلاهبرداری :
در ماده یک قانون اساسی جزا ، مرتکبین به جرم کلاهبرداری یا اختلاس مجازات به یک سال تا ۷ سال حبص و رد مال به صاحب اصلی مال را باید بگذرانند ، حتما توجه داشته باشید که هم شاکی و هم متشاکی نیاز به وکیل برای اثبات رفع اتهام خیش را دارند .
پس حتما برای رفع مشکلات و تسریع در پیگیری پرونده کلاهبرداری خود با یک وکیل متخصص کلاهبرداری در ارتباط باشید ، گروه وکلای راهیان عدالت با داشتن سابقه ای درخشان و وکلای متخصص آماده خدمت رسانی به شما می باشند .
برای مشاوره رایگان با وکلای ما با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۴۸۵۸ تماس بگیرید .
پرونده کلاهبرداری :
در پی پرونده شکایت آقایان علی…. ، مهدی …. ، مجید …. ، در راستای کلاهبرداری و جعل هویت از شخصی به سهیل …. ، بابت دریافت مبلغی به عنوان پیش پرداخت و ضمانت برای دریافت وامی به مبلغ ۱۵ برابر اصل مبلغ واریز شده به دادگستری ارسال کرده بودند .
این افراد با داشتن عدله کافی برای انتقال وجه به حساب شخص سهیل برای دریافت وام و داشتن شاهد در رابطه با کلاهبرداری این شخص خواستار بازگشت وجه و شکایت علیه شخص یا شرکت مذکور را داشنتد .
درجلسه دفاعیه پس از بازداشت شخص کلاهبردار ، این شخص مدعی شده که این مبلغ بابت قرض بوده و این افراد به این شخص بستانکار بوده اند و به دلیل نداشتن عدله این افراد در این پرونده شکایت شکست خوردند .
بعد از این حکم این افراد با مشاوره و گرفتن وکیل کلاهبرداری از موسسه حقوقی راهیان عدالت توانستن با استفاده از تبصره های کیفری درخواست فرجام و بازرسی به این پرونده را داشته باشند .
پس از پیگیری های وکیل کلاهبرداری حکم دادگاه به نفع شاکی های پرونده تغییر کرده و شخص کلاهبردار موظف به تحمل حبس ۶ ماهه و بازگرداندن اصل و سود پول این اشخاص شد .
اگر در پرونده های این چنینی از افراد بی تجربه و کم مهارت کمک بگیرید احتمال شکست شما زیاد خواهد شد ، شما می توانید برای دریافت مشاوره یا داشتن وکیل کلاهبرداری با مشاوران ما در تماس باشید .
۰۲۱۹۱۰۰۴۸۵۸
وکیل کلاهبرداری به عنوان یکی از مهم ترین شاخته های وکالت شناخته می شود. کلاهبرداری یکی از شایع ترین جرائم مالی در کشور ایران است .
وکیل کلاهبرداری باید به کلیه قوانین و مقررات خاص در این حوزه مسلط باشد. هم چنین توانایی این را داشته باشد تا سوء نیت مجرمانه را اثبات نماید. لازم به ذکر است که پرونده های کلاهبرداری جزو پرونده های مهم و حساس می باشند و جزو دسته پرونده های حقوقی هستند .
وکیل کلاهبرداری شخصی می باشد که در حوزه جرائم کلاهبرداری فعالیت دارد. وی با تبحر و تجربه کافی می تواند رای مطلوب را به نفع موکل خود اخذ نماید.
برای انتخاب وکیل کلاهبرداری باید چه معیار های را مد نظر داشته باشیم؟
راهیان عدالت به شما پیشنهاد می دهد تا برای انتخاب وکیل کلاهبرداری به سراغ وکیلی بروید تا به کلیه قوانین تسلط کافی داشته باشد. زیرا به طور مثال فروش مال غیر، جزو دسته جرائم کلاهبرداری قرار می گیرد اما وکیل کلاهبرداری باید بر ده ها قانون و خرده قانون اشراف کامل داشته باشد تا بتواند پرونده را پیش ببرد.
پس وکالت دادن به وکیل کلاهبرداری کم سابقه و غیر متخصص می تواند منافع شما را به طور کلی به خطر بی اندازد.
لازم به ذکر است که وکیل کلاهبرداری نمی تواند نتیجه پرونده را در مراجع قضایی تضمین نماید. در پرونده های جرائم کلاهبرداری تنها قاضی وظیفه دارد تا به آن رسیدگی نماید.
چگونه باید جهت جرائم کلاهبرداری شکایت نمود؟
ابتدا باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و شکایت کلاهبرداری خود را ثبت نمایید. یکی از مهم ترین مواردی که باید در ثبت شکایت به آن اشاره نمایید ، نحوه عملیات متقلبانه و میزان مال برده شده از فرد شاکی می باشد.
پس از ثبت شکواییه بر اساس محل وقوع جرم، پرونده به دادسرای مربوطه ارجاع داده شده و در شعبه باز پرسی مشخص شده، مراحل تحقیقات اولیه شروع می شود. در صورتی که ادله شاکی برای متهم نمودن شخص ، به اندازه باشد، قاضی با قید وثیقه ، قرار محرمیت را صادر می نماید.
در صورتی که پرودنده به دادگاه ارجاع داده شود ، قاضی با شنیدن دفاعیات متهم و نیز ادله شاکی هم چنین نظر باز پرس پرونده ، رای خود را صادر می نماید.
در صورتی که می خواهید حقی از شما ضایع نگردد، باید به سراغ وکیل کلاهبرداری خبره بروید. ما به شما پیشنهاد می دهیم قبل از اقدام به دادن وکالت ، از مشاوران و وکلای ماهر راهیان عدالت نیز مشورت بگیرید.
استفاده از وکیل کلاهبرداری چه مزایایی در پیش دارد؟
در صورتی که شما شخصی هستید که از یک کلاهبردار زیان دیده اید و اشراف کامل به قوانین ندارید ، توصیه می شود که از وکیل کلاهبرداری، بهره جویید. زیرا با استفاده از وکیل کلاهبرداری برای اثبات جرم کلاهبردار، می توان مدت زمان این اثبات کردن را با حضور وکیل کلاهبرداری کم تر نمود .
در صورتی که شما از وکیل کلاهبرداری استفاده نمایید ، دیگر نیازی نیست که در کلیه دادگاه ها حضور داشته باشید. در صورت شناسایی امول کلاهبردار ، وکیل کلاهبرداری می تواند با علمی که دارد سریعا اقدام به توقیف اموال کلاهبردار نماید.
وکیل کلاهبرداری پس از محکوم شدن کلاهبردار به رد مال ، این توانایی را دارد تا برای استرداد مال اقدامات لازم را انجام دهد.
در صورتی که کلاهبرداری ساده و جزیی باشد ، این امکان وجود دارد که شاکی پس از گرفتن مال و خسارات آن ، رضایت خود را جهت شکایت ابلاغ نماید ، این رضایت می تواند توسط وکیل کلاهبرداری به دادگاه اعلام داشته شود.
دیگر جرائمی که حکم کلاهبرداری دارند:
- فروش مال غیر
- تبانی ملک غیر به عنوان مال خود
- معرفی ملک به غیر به عنوان مال خود
- اشخاصی که با تبانی به عنوان وارد ثالث، اقدام به طرح دعوا
- انتقال گیرنده مال غیر در صورت علم و اطلاع
- تحصیل انحصار وراثت بر خلاف واقع
- تقسیم منافع موهوم شرکت
- ثبت ملک توسط امین
- جعل عنوان نمایندگی بیمه
- فروش کالای تهیه شده با ارز دولتی به بهایی گران تر
- تقویم متقلبانه سهم الشرکه
- فروش ارز دولتی در بازار آزاد
مجازات جرائم کلاهبرداری
مجازات کلاهبرداری کاملا به مشارکت در کلاهبرداری ، معاونت کلاهبرداری ، سر دستگی در کلاهبرداری و … بستگی دارد. هم چنین مجازات متفاوتی را شامل می شود که با در نظر گرفتن نوع کلاهبرداری و میزان تقصیر متفاوت می باشد. اما به طور معمول جرم های کلاهبرداری بین یک تا هفت سال حبس دارد. این مدت مشخص شده قابل تعلیق و تبدیل به حبس کم تر از یک سال نمی باشد .
البته حبس تنها مجازات جرائم کلاهبرداری نیست. بلکه مجازات جزای نقدی به میزان دو برابر مال برده شده نیز برای مجرم در نظر گرفته می شود .
در صورتی که می خواهید به احقاق حق خود در پرونده کلاهبرداری برسید ، می توانید از وکلای راهیان عدالت چاره جویی کنید.
وکیل کلاهبرداری یکی از مهم ترین بخش های وکالت است و کلاهبرداری نیز یکی از گسترده ترین جرم های مالی کشورمان است که سالیان زیاد است پرونده های مختلف و زیادی را به خود اختصاص داده است
لذا دادگاه قضایی ایران با هدف جرم زدایی خواهان این است که پرونده های کیفری در خصوص کلاهبرداری را به سمت پرونده حقوقی بکشاند وکیل کلاهبرداری با تسلط کامل و دقیق بر قوانین و مقرارت بخصوی در این زمینه را داشته باشد و نیز بایستی این قدرت را داشته باشد که سو نظر مجرمانه را تشخیص و ثابت کند پرونده های کلاهبرداری در زمره پرونده مهم و با حساسیت بالا قرار دارند .
-
آیا اشکال مختلف جرم در کلاهبرداری را می دانید؟
- آیا کلیه جرایم در کلاهبرداری را می دانید؟
- طرح شکایت کیفری توسط وکیل کلاهبرداری چگونه انجام می شود؟
- روش های اثبات کلاه برداری کدامند؟
- مزایای استفاده از وکیل کلاهبرداری در شکایت کلاهبرداری چیست؟
- مراحل طرح شکایت کلاه برداری به چه صورت است؟
- مدارک لازم برای شکایت کلاهبرداری چه می باشد؟
- ارکان جرم کلاهبرداری چگونه است؟
- تفاوت مجازات کلاهبرداری ساده با مشدد مطابق قوانین کیفری در چیست؟
- مجازات در ارکان جرم کلاهبرداری چگونه است؟
- در شرایط خاصی کامل نشدن جرم نیز قابل توجه است. یکی از این موارد شروع به جرم است. منظور از شروع به جرم چیست؟
- کلاهبرداری رایانه ای به چه معنا است؟
- کلاهبرداری سنتی به چه معنا است؟
- جرم کلاهبرداري رایانه اي و سنتی از لحاظ ارکان تشکیل دهنده جرم چه وجوه تمایزي دارند؟
- ۲۳- تفاوت کلاهبرداری رایانه ای با سنتی در چیست؟
آیا می دانید امتیازاتی که یک وکیل کلاهبردار کاردان باتجربه باید داشته باشد چیست؟
یکی از امتیازات مهمی که یک وکیل کلاهبرداری باید داشته باشد فرو نگریستن عمیق بر قوانین مدنی و امور حقوقی برای داشتن قدرت اثبات جرم است. یک وکیل کلاهبردار با تجریه در بروز جرم کلاهبرداری بایستی قدرت ثابت کردن جرم ، منتقل نمودن مال غیر، معامله با حریف و یا اینکه توانایی فروش مال غیر را داشته باشد این عمل از راه اعتراف کلاهبردار مجرم، متوسل شدن به اسناد و مستندات، شهادت اشخاص، اتکا به آثار وقوع جرم که می توان با اتکا و توسل به مواد و قوانین مدنی و حقوق انجام شود .
اگر از همان لحظه وقوع جرم ساختار مادی و معنوی با وکیل کلاهبرداری مشورت شود باعث می شود که در کمترین زمان ممکن وقوع جرم ثابت شده و با اتکا به قوانین مدنی و حقوقی دلیل مناسب و درست برای آن می توان ارائه داد. و نیز بعد از اینکه قاضی پرونده نظر خود را داد پرونده بقیه امور مثل برگرداندن مال غیر یا توقیف اموال کلاهبردار را می تواند سریعا به اجرا در آورد.
مطابق قانون مجازاتی که برای کلاهبرداری در نظر گرفته شده از یک تا هفت سال زندان و نیز پرداخت جزای نقدی برابر با مالی که غصب کرده است می باشد. این مجازات کلاهبرداری به غیر از برگرداندن مال به صاحبش می باشد.
وکیل کلاهبرداری با تجربه همه جرم ها که شامل کلاهبرداری می شوند مثل فروش مال غیر، توطئه برای انتقال دادن مال دیگران، کمک کردن در جرم کلاهبرداری ، انحصار وراثت ، جعل کردن اسناد و مدارک، ثبت ملک ، تقسیم سودها و فواید یک سازمان، فروختن ارز متعلق به دولت و… را به خوبی می شناسد و کاملا آشنایی دارد و آگاهی کامل برای اقدام در اثبات جرم را دارد.
آیا معیار های انتخاب یک وکیل کلاهبردار خوب را می دانید؟
بهتر است در انتخاب وکیل کلاهبرداری دقت کافی را داشته و از یک وکیل کلاهبرداری متخصص و با تجربه در این زمینه استفاده کنید زیرا در قوانین ایران به غیر از خود جرم کلاهبرداری جرم های دیگری هستن که مشمول جرم کلاهبرداری می شوند معروفترین مثالی که در این باره می توان زد جرم فروش مال غیر است که در حکم کلاهبرداری می باشد وکیل کلاهبرداری بایستی بر صدها قانون اصلی و ریز قانون نیز به صورت کامل مسلط باشد .
در حقیقت واگذاری پرونده های کلاهبرداری به وکیلان که سابقه کمی دارند ونیز در این زمینه تخصص لازم را ندارند می تواند باعث ضایع شدن حقوق مادی شهروندان و نیز شدت یافتن مشکلات شود قابل ذکر است که جرم های کلاهبرداری امروزه بیشتر از راه فضاهای مجازی و اینترنتی اتفاق می افتد وکالت متهم هایی که به اسم جرم های رایانه ای این روزها بسایر مشهور و بر سر زبان ها است.
آیا وکیل کلاهبردار نتیجه پرونده را در مراجع قضایی می تواند تضمین کند؟
پاسخ به این سوال خیر است، تضمین سرانجام و نتیجه یک پرونده کلاهبرداری و یا پرونده دیگر که باموضوع تخلف و جرم از جانب وکیل کلاهبرداری پایه یک دادگستری است ، و نیز تضمین سرانجام و عاقبت پرونده حقه بازی و یا هرگونه پرونده حقوقی دیگر از جانب اشخاص که وکیل کلاهبرداری نیستند و یا موسسات حقوقی صورت بپذیرد به غیر از ظاهرسازی و دخالت در کار وکالت آن ها نیز کلاهبردار محسوب شده و مجرم شناخته می شوند.
پس در پرونده تعیین کننده نهایی خود شخصی قاضی است که به عنوان شخص رسیدگی کننده به پرونده می باشد وکیل کلاهبردار فقط می تواند که تضمین کند از راه قانونی به درستی پیگیری می شود به گونه ای که حتی می توان گفت یکی از وظیفه های اصلی یک وکیل دفاع از تهمت زدن کلاهبرداری و حقه بازی است ولی نمی تواند نتیجه نهایی پرونده را لحاظ قانونی تضمین نماید.
آیا مشروط کردن دریافت حق الزحمه وکالت در صورتی که نتیجه دلخواه در پرونده کلاهبرداری به دست بیاید جرم است؟
در خیلی از موارد طبق قرارداد بین وکیل کلاهبرداری و موکل شرایطی گذاشته می شود که در صورتی که حکم نهایی به نفع موکل صادر نشده باشد حق وکالت به وکیل پرداخت نخواهد شد ولی در غیر این صورت حق وکالت به وکیل تعلیق می گیرد.
این موصوع ارتباطی به قانون ندارد و هیچ مشکلی در آن نیست ولیکن اگر وکیل کلاهبرداری در محکوم کردن مالی که از پرونده به دست خواهد آمد شریک بشود خلاف نموده و از لحاظ قانونی این عمل ممنوع می باشد.
البته این امکان نیز وجود دارد که در قرار شرایطی را به وجود بیاید که در اگر نتیجه دلخواه به نفع موکل به وجود نیاید مابقی قسط حق وکالت از وی دریافت نگردد که این شرایط با انصاف تر و عادلانه تر است.
انواع روشهای کلاهبرداری
در این جا به مهمترین روش های کلاهبرداری اشاره می شود که وکیل های خوب و مجرب موسسه راهیان عدالت می توانند در این زمینه به شما کمک شایانی کنند.
۱٫کلاهبرداری فیشینگ
کلاهبرداری فیشینگ از طریق ایمیل ها و پیام ها صورت می گیرد و قربانیان به صورت مستقیم اطلاعات محرمانه خود را در وب سایت های جعلی که در ظاهر شبیه وب سایت های سالم است وارد می نمایند. یک وکیل کلاهبرداری خوب میتواند در این زمینه به شما یاری رساند.این موسسه با تعدادی از پرونده های کلاهبرداری فیشینگ توانسته موفقیت خود را اثبات کند.
-
کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر
یکی از روشهای کلاهبرداری مالی استفاده از قطعه سختافزاری به نام اسکیمر میباشد.این قطعه سختافزاری قابلیت کپی اطلاعات کارتهای بانکی را داشته که کلاهبرداران با ترفندهایی کارتهای بانکی افراد را گرفته و اقدام به کشیدن کارت به این دستگاه مینمایند، که در این صورت از کلیه اطلاعات کارتها کپیبرداری میگردد.موسسه راهیان عدالت بهترین گزینه برای همیاری شما در این زمینه هستن زیرا دارای تجربه کافی برای حل کردن پرونده های کیفری هستند.
۳٫کلاهبرداری با رسید جعلی بانکی
رسید پرداخت جعلی نوعی نرم افزار است مخصوص تلفن های همراه که کلاهبرداران با استفاده از این نرم افزار اقدام به فریب مردم می کنند و هدف از این کار سودجویی های مالی است.وکلان بسیار مجربی که در موسسه راهیان عدالت هستند توانایی بسیار بالایی برای رفع مشکل شما دارند و می توانید به راحتی روی آن ها حساب کنید.
ویژگی های یک وکیل کلاهبرداری خوب
۱٫امانت داری :
یک وکیل کلاهبرداری خوب باید اسرار و اطلاعات شما را پیش خود حفظ کند و تحت هیچ شرایطی آنها را فاش نکند.
۲٫باید از گفتن مطالب غلو آمیز و عجیب جلوگیری کند:
یک وکیل کلاهبرداری خوب باید بی دلیل موکل خود را امیدوار نکند و هیچ وقت قول ۱۰۰% به موکل خود برای پیروزی ندهد.
۳٫ساده سازی مسائل پیش روی موکل:
یک وکیل کلاهبرداری خوب باید بتواند موضوع را ساده کند و از پیچیدگی آن دردادگاه جلوگیری کند و به شفاف سازی ساده مسائل به قاضی کمک کند.
۴٫داشتن احترام دادگاه و شان مقام قاضی:
یک وکیل کلاهبرداری خوب باید از چاپلوسی در دادگاه بپرهیزد و برای قاضی مفید باشد و با همکاری با او بتواند به افراد بی گناه یاری رساند و مجرمین را به سزای اعمال خود برسانند.
۵٫باید از علم و هوش عالی برخوردار باشد:
در پرونده های کلاهبرداری به دلیل وجود دزدی ها و زد و بندهای مختلف، یک وکیل کلاهبرداری خوب باید بتواند مشکل را به راحتی شناسایی کرده و در دادگاه به حل موضوعات مختلف کمک کند و به راحتی بتواند مجرم را شناسایی کند و مال های کلاهبرداری شده را به موکل خود برگرداند.
معیار وکیل کلاهبرداری
یکی از معیارهای وکیل کلاهبرداری خوب تخصص این افراد است که براحتی بتوانند جرائم موجود در یک پرونده کلاهبرداری را به خوبی شناخته و آنها را نیز رفع نماید.
مزایای استفاده از وکیل کلاهبرداری
۱٫زمان کمتری طول می کشد تا جرم اثبات شود.
۲٫نیاز به حضور شاکی در دادگاه نمی باشد.
- در صورت شناسایی اموال وکیل کلاهبرداری میتواند سریعا آنها را توقیف کند..
۴٫وکیل کلاهبرداری می تواند رضایت و عدم رضایت شاکی را اعلام نماید بدون حضور شاکی.
- وکیل کلاهبرداری میتواند بعد از محکوم شدن کلاهبردار به رد مال، برای استرداد مال اقدام کند.
موسسه راهیان عدالت با دارا بودن وکیل کلاهبرداری خوب می تواند به شما در این زمینه مشاوره آنلاین و رایگان دهد و شما می توانید از طریق فضای مجازی با این موسسه در ارتباط باشید. برای مشاوره در این زمینه می توانید با شماره های زیر تماس حاصل نمائید.
۰۹۱۲۱۳۰۴۰۸۵ – ۰۲۱۲۲۱۱۲۲۳۰
عناصر قانونی جرم کلاهبرداری چگونه است؟
گاها مشاهده می کنید که در جامعه بعضی از مردم می گویند فردی کلاهبرداری کرده است و یا اینکه پول دیگری پس نمی دهد ولیکن بایستی توجه نمود که پس ندادن پول مردم، صدور چک بی محل را نمی توان کلاهبرداری به شمار آورد لیکن برای تشخیص کلاهبردار بودن کسی نیازمند این است که شرایط ذیل در آن شخص وجود داشته باشد:
اولین شرط و دلیلی قانونی برای اینکه شخص کلاهبردار را بشناسیم استفاده از دروغ و وسایل و ابزار تقلبی برای گول زدن افراد است. به عنوان مثال فردی برای اینکه بتواند مال مردم را ببرد به دروغ خود را پزشک به مرد م معرفی می کند و برای این کار جواز طبابت را جعل می کند و یا اینکه کسی با استفاده از وسایل متقلبانه یک سمت را برای خود در اداره و یا ارگان معرفی می کند.
دومین شرط و ماده غافل کردن و گول خوردن شخص قربانی است. یعنی نیاز است که شگرد متقلبانه شخص کلاهبردار در مردم اثر گذاشته و شخص مال باخته گول مجرم خورد باشد و مال خودش را در به بدهکار واگذار کند.
شرط سوم این است که مجرم کلاهبردار مال را ببرد ، یه این معنا که بعد از اینکه فردی گول کلاهبردار خورد مال خودش را در اختیارش قرار بدهد.
بایستی به این نکته توجه کرد تا هنگامی که هر سه شرط مذکور اثبات نشود نمی توان به کسی تهمت کلاهبردار بودن را زد.
مجازات جرم کلاهبرداری چیست؟
طبق ماده یک از قانون تشدید مجازات مرتکبین کیفری به کلاهبرداری و اختلاس و از یک تا هفت سال حبس به اضافه جزای نقدی ( در حق دولت) برابر با مالی که کلاهبرداری کرده اند می باشد و نیز مجرم بایستی اصل مال را با صاحبش برگرداند.
جرم کلاهبرداری از آن دسته از جرم هایی است که در قانون برای آنها به صورت مشخص مجازاتی درنظر گرفته نشده به عبارت دیگر جرائم مربوط به کلاهبرداری جزو جرائم حدی نمی باشند.
پس در تعیین کردن مجازات و صدور حکم در جرائم کلاهبرداری نظر قاضی به شدت موثر است.
نکته ای که درباره میزان مجازات کلاهبرداری حائز اهمیت است این است که همانگونه که گفته شد نقش قاضی در صدور حکم در اینگونه جرائم پررنگ است پس میتواند در شرایطی مثلا در صورت همکاری کردن مجرم در روند پرونده در مجازات او تخفیف بدهد ولی مسئله این است که میزان تخفیفی که در مجازات داده میشود نباید از حد تعیین شده بیشتر شود مثلا مجازات فردی که کلاهبرداری ساده را مرتکب شده در صورت تخفیف گرفتن نباید کمتراز یک سال شود.
نکته دیگر این است که اگر شخص کلاهبردار درهمان ابتدای کار یعنی در همان زمانی که تازه شروع به کلاهبرداری کرده دستگیرشود باید حداقل مجازات برای او درنظر گرفته شود.
آیا اشکال مختلف جرم در کلاهبرداری را می دانید؟
- کلاهبرداری ساده
- کلاهبرداری سازمان یافته
- کلاهبرداری کارکنان دولت
- کلاهبرداری اینترنتی
- کلاهبرداری در ازدواج
کلاهبرداری ساده :
در این نوع کلاهبرداری ساده افراد با نویدهای پوچ و بی اساس ، اختیارات بی اساس و دروغ های روبرو می شوند که برای گول زدن آن ها و ذبردن مالشان گفته می شود. در این نوع از کلاهبرداری اشخاص با وعده و وعیدهاهای دروغ و زبان بازی طعمه های آن ها را گول زده و مال ودارایی آن ها از آن ها می گیرند.
کلاهبرداری سازمان یافته :
در این نوع کلاهبرداری اشخاص شرکت هایی از نوع واقعی را تشکیل می دهند ولی هدفشان مال و اموال مردم بردن است. آن ها در این کار با منتشر کردن آگهی و یا اعلامیه های عمومی مثل پیش فروش اتومیبل و آپارتمان یا فروش اقساطی به صورت گسترش یافته ای می کنند . در این نوع کلاهبرداری سازمان یافته به طور معمول از اسم شرکت های بازرگانی و یا خرید مسکن و یا واردن کردن خودروهای خارجی و نیز سرمایه گذاری با سود بسیار بالا استفاده می نمایند.
کلاهبرداری کارکنان دولت:
در موارد زیادی از کلاهبرداری سازمان یافته ، مسیر و نشانه ای از کارکنان دولت نیز به دیده می شود . توانایی ثبت شرکت بدون داشتن مجوز، منشر کردن آگهی ها بدون داشتن مجوز و تبلیغ عومومی کلاهبرداراران ، بدون مداخله کارکنان دولت در این موارد وجود ندارد.
کلاهبرداری اینترنتی :
روش بخصوصی که در کلاهبرداری که در این زمان و دنیای کنونی بسیار زیاد شده کلاهبرداری اینترنتی است. کلاهبرداری اینترنتی به وسیله دنیای مجازی ، گرفتن اطلاعات و مشخصات بانکی اشخاص با حیله و نیرنگ قبول شدند در قرعه کشی و این طریق از موارد به وجود می آید.
کلاهبرداری در ازدواج :
حقه بازی در ازدواج و یا حیله در ازدواج نام کلاهبرداری در ازدواج می باشد که در زبان عمومی مردم نیز از آن به نام کلاهبرداری یاد می شود. کلاهبرداری از هر نوع و شکلی که باشد بایستی با وکیل کلاهبرداری و وکیل پایه یک دادگستری مشورت شود . بعضی اوقاعت معنی کلاهبرداری با جرم های دیگر به اندازه ای به هم نزدیک اند که جداسازی جرم کلاهبرداری با تحصیل مال حرام را سخت می کند.
کلاهبرداری در انحصار وراثت چیست؟
گاهی اوقات پیش می آید که یکی از ورثه با هدف اینکه تمام اموال متوفی را به نام خود بزند اقدام به گرفتن گواهی انحصار وراثت میکنند بدون اینکه اعلام کنند که متوفی ورثه های دیگری نیز دارد که در این صورت عملی که آن فرد انجام داده خلاف قانون بوده و او کلاهبردار محسوب میشود زیرا در گواهی انحصار وراثت نام تمامی ورثه و کسانی که از اموال متوفی ارث میبرند باید باشد در غیر این صورت انحصار وراثت را خلاف واقع میگویند.
برای دریافت گواهی انحصار وراثت هر یک از ورثه و افراد ذی نفع میتوانند اقدام کنند.
برای اینکار کافی است مدارک لازم را که عبارتند از:گواهی فوت و شناسنامه متوفی، سند ازدواج در صورت تاهل،اصل و کپی شناسنامه تمام وراث،وصیت نامه در صورت وجود داشتن،رسید تسلیم اظهارنامه مالیاتی(از این جهت که از تمامی اموال صورت برداری و قیمت گذاری شود برای تعیین مالیات بر ارث)،استشهادنامه(استشهادیه فرم مخصوصی است که از دفاتر اسناد رسمی باید تهیه کردو در آن اسامی تمام وراث متوفی قید میشود و دو نفر شاهد آن را امضاء میکنند)
آیا کلیه جرایم در کلاهبرداری را می دانید؟
خیلی از جرم ها که در کلاهبرداری نام های دیگری دارند به دلیل استفاده از ضمانت اجرای مجازات سنگین کلاهبرداری به وسیله قانون گذار ، به عنوان جرم در حکم کلاهبرداری تعریف و معنی می شوند.
از جمله جرم های کلاه برداری ، فروش مال دیگران ، توطئه و همدستی افراد در بردن مال دیگری ، معرفی مال و ملک دیگران به نام خود ، افرادی که با توطئه و دسیسه به نام وارد ثالث ، مبادرت به طرح ریزی دعوا می نمایند. منتقل نمودن مال دیگران در حالتی که آگاهی و اطلاعات دارند ، تحصیل انحصار وراثت برخلاف آن چه که واقعیت دارد، تقسیم سود و منفعت مجعول شرکت، ثبت ملک به وسیله شخص امین، جعل کردن اسم نمایندگی بیمه، فروش کالای تولید شده یا نرخ دولتی به نرخی بالاتر، ارزیابی و دستاورد نادرست سهم الشرکه، فروش پول دولتی در بازار آزاد، این جرم در حکم کلاهبرداری می هستند.
طرح شکایت کیفری توسط وکیل کلاهبرداری چگونه انجام می شود؟
با توجه به این جرم کلاهبرداری بسیار پیچیده است قبل از پایه ریزی شکایت کیفری با یک وکیل کلاهبرداری در این باره مشورت شود زیرا اثبات کردن رکن های این جرم باید توسط شاکی صورت گیرد و نداشتن آگاهی کافی در طریقه شکایت موجب ضایع شدن حق مال باخته خواهد شد.
وکیل کلاهبرداری توانایی دفاع از اتهام وارد شده کلاهبرداری و برنامه ریزی پرونده کلاهبرداری را دارد . دروغ گفتن در هیچ قانون کیفری جرم محسوب نمی شود . ولیکن وقتی دروغ با بردن مال دیگران همراه باشد می تواند جرم کلاهبرداری را ثابت کند. وکیل کلاهبرداری می تواند برای کلاهبرداری و یا جرم های دیگر و یا اصلا موضوع مطرح لاهبده، شامل حکم کلاهبرداری قرا می گیرد یا نه، مشاوره حقوقی انجام دهد .
بعضی اوقات حد بین دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی به حدی ظریف است که به غیر از مشاور با وکیل کیفری تهران و متخصص در زمینه کلاهبرداری نمی توان راه مناسب را برای یافتن راه حل درست پیدا کرد.
روش های اثبات کلاه برداری کدام ها هستند؟
دلایل اثبات کردن کلاهبرداری مانند دیگر جرم ها عبارتند از :
- اقرار
- اسناد رسمی یا عادی
- شهادت
- نشانه های وقوع جرم با استناد به قانون و یا زیر نظر قاضی
- علم قاضی
- تحقیقات محلی
- اقرار:
- در اثبات کلاهبرداری به این معناست که خود مجرم اعتراف کند که ادعای شاکی درست است و جرم کلاهبرداری را انجام داده و از طریق آن مال شخص شاکی را برده است و به او ضرر مالی رسانده است.در جرایم کلاهبرداری یکبار اقرار از سوی مجرم کفایت میکند ولی در یکسری جرائم یکبار کفایت نمیکند .
- شهادت شهود:
- یکی دیگر از راه های اثبات جرم کلاهبرداری شهادت است که برای انجام این کار شاهدان باید از یک سری شرایط برخوردار باشند که عبارتند از:بلوغ،عقل،ایمان،عدالت ،نداشتن نفع شخصی از دعوا،عدم اشتغال به تکدی گری و ولگردی و طهارت مولد.طبق قانون برای اثبات تمامی جرایم به ۲ شاهد مرد نیاز داریم بجز در جرایمی مانند زنا،لواط،تفیذ و مساحقه که به ۴ شاهد مرد نیاز است.
- علم قاضی:در این روش قاضی با استناد به مدارک معتبر و با توجه به وجود مستندات قوی حکم صادر میکند.
همان طور که پیش تر نیز گفتیم اصولا به خاطر این کلاهبرداری بسیار هوشمندانه انجام می گیرد برای اینکه بتوان مدارکی برای اثبات آن تهیه نمود خیلی سخت و پیچده خواهد بود در این مواقع یک وکیل کلاهبرداری با زرنگی و هوش و واقف بودن به مسائل حقوقی می تواند راه های دشوار صاف نماید.
مراحل طرح شکایت کلاه برداری به چه صورت است؟
در این خصوص ابتدا بایستی وقت مشاوره حضوری با وکیل کلاهبرداری متخصص در امور کیفری را بگیرید.
بعد از گرفتن وقت حضوری می بایست جزئیات کامل پرونده را برای وکیل کلاهبرداری دقیقا توضیح داده و اگر مدارکی برای ثابت نمودن تقاضای خود و یا دفاعیه دارید بایستی به وکیل کلاهبرداری تحویل نمایید و وکالت نامه وکیل کلاهبرداری را نیز امضا کنید. در این مرحله از پرونده وکیل با تنظیم نمودن شکایت مراحل قانونی ثابت نمودن جرم کلاهبرداری را ردگیری می کند.
مدارک لازم برای شکایت کلاهبرداری چه می باشد؟
مدارک شناسایی فرد شامل شناسنامه و کارت ملی
تحویل مدارک و مستندات در باب اموالی که مورد کلاهبرداری قرار گرفته است.
ارکان جرم کلاهبرداری چگونه است؟
کلاهبرداری به این معنا می باشد که مال غیر از راه متوسل شده به بد اندیشی با ابزار و عمل های متقلبی است. برای شکل گیری این جرم متوسل به وسایل متقلبانه برای گول زدن شخص مال باخته ضروری است و به بیان دیگر کلاهبردار بایستی اقدام به مانور متقلبانه نماید.
و در واقع وجود همین عامل مانور متقلبانه است که تشخیص دادن جرم کلاهبرداری را سخت می کند بیشتر مردم فکر می کنند کسی که با دادن یک وعده دروغ مال آن ها را بالا کشیده کلاهبردار به حساب می آسد در صورتی که گفتن یک دروغ نمی تواند مانور متقلبانه باشد.
مقید بودن جرم کلاهبرداری
کلاهبرداری از آن دسته از جرم هایی مشروط است که شرط حاصل نتیجه آن بردن مال غیر است.
بردن مال غیر نیز مستلزم تحقق دو مورد است:
- رسیدن ضرر مالی به قربانی
- سود بردن مالی کلاهبردار از قربانی
جرم کلاهبرداری انواع گوناگونی دارد و در شکل های مختلفی به وجود می آید ولی بیشترین مورد کلاهبرداری در قالب معاملات است.
آیا عناصر تشکیل دهنده ارکان جرم کلاهبرداری را می دانید؟
برای این که جرم کلاهبرداری به وجود بیاید خیلی از جرم های دیگر به ۳ عنصر قانونی ، مادی و معنوی نیاز است.
عنصر قانونی در ارکان جرم کلاهبرداری
ارکان جرم کلاهبرداری بر اساس ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا ، اختلاس و ارکان کلاهبرداری مصوب ۱۵ آذر ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام به انضمام دو تبصره آن است.
بر طبق این ماده (( هر شخصی از طریق حیله و نیرنگ مردم را به وجود شرکت ها و یا تجارت خانه ها و یا کارخانه ها و موسسات ساختگی و مجعول و داشتن اختیارات دروغی گول دهند و یا به اموری که در واقعیت و/جود ندارد امید واهی دهند و یا اینکه از حادثه ها و اتفاقاپت غیر واقعی بترسانند و یا اینکه نام و صفت ساختگی اختیار کند
و با استفاده از وسایل ذکر شده و یا اسباب تقلبی دیگر وجوه و یا اموال و یا اسناد و مانند اینها تحصیل کرده و از این طریق مال دیگرای را ببرد کلاهبردار به حساب می آید و به غیر بازستانی مال به صاحبش به حبس زندان از ۱ تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبرداری کرده است محکوم می شود.
در صورتی که شخصی که مرتکب کلاهبرداری شده برخلاف واقعیت نام یا عنوان ماموریت را از سوی سازمان ها و موسسات دولتی وابسته به دولت یا شرکت های دولتی یا شهرداری ها و یا نهادهای انقالابی و به طور کلی قوای ۳ گانه و نیز نیروهای مسلح و نهادها و موسسات مامور خدمت عمومی در بر گرفته و اینکه از جرم از طریق از استفاده از تبلیغات عمومی از راه وسایل ارتباط جمعی مانند رادیو تلویزیون روزنامه و … یا سخنرانی در جامعه و یا منتشر کردن آگهی های چاپی شکل گرفته باشد
و یا مجرم از کارکنان دولیت و یا سازمان های دولتی و وابسته به دولت و… و یا از کارکنان قوای سه گانه و نیروهای مسلح مامور به خدمت عمومی باشد به غیر بازستانی اصل مال به مال باخته از ۲ تا ۱۰ سال و برکناری و خلع ابد از خدمت دولتی و همچنین پرداخت نقدی جزا برابر مالی که کلاهبرداری کرده است محکوم می شود.
تبصره ۱:
در همه موارد ذکر شده این ماده در صورتی که موردی برای تخفیف وجود داشته باشد با عمل کردن به قوانین و مقررات مربوط به تخفیف مجازات مرتکب به کلاهبرداری را تنها تا حداقل مجازات موجود در ماده حبس و برکناری ابد از وظایف دولتی کم می نماید ولیکن نمی توان به معلق شدن اجرای کیفری حکم صادر کرد.
تبصره ۲:
مجازات برای ابتدای جرم کلاهبرداری یعنی اولین مرتبه ارتکاب جرم بر اساس مورد جرم حداقل مجازات موجود در همان مورد می باشد و اگر نفس عمل انجام شده نیز جرم محسوب شود برای آن مورد نیز محکوم می شود . کارکنان دولت به غیر از مجازات ذکر شده اگر در سمت مدیرکل و با سمت بالاتر باشند به برکناری و خلع ابدی از خدمات دولتی و در صورتی که در سمت پایین تر باشند به ۶ ماه تا ۳ سال برکناری موقت از از خدمات دولتی محکوم می شوند.
عنصر مادی در ارکان جرم کلاهبرداری
الف) رفتار مادی: اقدام مجرمانه در جرم کلاهبرداری به شکل فعل از نوع مثبت است لذا ترک فعل حتی اگر با قصد و غرض همراه باشد عنصر مادی جرم کلاهبرداری به حساب نمی آید مثلا اگر کسی با استفاده از وسیله متقلبانه خودش را شخصی بانفوذ معرفی نموده و باعث گول خوردن شخص آسیب دیده شود و مبلغی را از وی بگیرد در صورتی به هیچ عنوان دارای آن شخصیت نباشد و با انجام کاری مثت مرتکب کلاهبرداری شده و با حیله پولی را به دست آورده است.
ب) اوضاع و احوال و شرایط ضروری برای انجام کلاهبرداری دارای سه شرط مهم است که عبارتند از :
- تقلبی بودن وسایلی که کلاهبردار از آن برای فریب دادن دیگرا ن استفاده نموده است.
- گول خوردن شخص آسیب دیده به این شرط که او از تقلبی بود وسایل مطلع نبوده است.
- مال برده شده متعلق به دیگری باشد.
در جرم کلاهبرداری تقلبی به حساب آمدن وسیله ای که شخص کلاهبردار از آن وسایل برای بردن مال مردم استفاده می کرده بسیار مهم می باشد و نیز به وجود امدن این نوع جرم بایستی بعضی صحنه سازی ها و حرکات متقلبانه است.
ثابت نمودن این موضوع که کلاهبردار با استفاده از وسایل تقلبی و صحنه سازی مرتکب جرم شده بر عهده دادسرا (دادستان) می باشد .
داشتن رابطه مستقیم بین متوسل شدن به وسایل فریبکارانه با گول زدن شخص آسیب دیده و برداشتن مال او به عنوان شرط لازم و اصلی برای انجام عمل کلاهبرداری به حساب می آید.
هیچ شکی در این مورد نیست که استفاده از وسایل جهت فریب کاری برای کلاهبرداری و ربودن مال انجام می شود ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مثال های زیادی از این وسیال فریبکارانه دارند این موارد فقط در حد مثال اند و نباید آن را آن ها حصری دانست این مثال ها عبارتند از :
- گول زدن مردم به وجود شرکتها یا تجارت خانه ها
- امیدوار کردن مردم به امور غیر واقعی
- ترساندن مردم از حوادث و پیشامدهای غیر واقعی
- اختیار اسم یا عنوان مجعول
- همچنین قربانی کلاهبرداری باید مال را با رضایت اما در نتیجه فریب خوردن در اختیار مجرم قرار دهد.
عنصر روانی در ارکان جرم کلاهبرداری
عنصر دیگری که برای تشکیل رکن در جرم کلاهبرداری نیاز است عنصر روانی می باشد . به عنصر روانی سو نیت نیز گفته می شود . سو نیت خود بر دو نوع تقسیم می شود سونیت دعام و سو نیت خاص . سو نیت عام در کلاهبرداری به این معنا است که کلاهبردار قصد مرتکب شدن اعمال مادی فیزیکی مذکور را داشته باشد یعنی در استفاده از وسایل فریبکارانه عامد باشد.
سونیت خاص به معنی نیت بردن مال کسی از جانب مرتکب است.
تفاوت مجازات کلاهبرداری ساده با مشدد مطابق قوانین کیفری در چیست؟
کلاهبرداری مشدد حالتی از کلاهبرداری است که در آن مرتکب جرم شامل یکی از ۳ حالت ذیل شود:
- کارمند دولت یه موسسات عمومی و شهرداری ها و یا نهادهای انقلابی باشد.
- کلاهبردار خودش را به نام و عنوان ماموردولت یا موسسات عمومی یا شهرداری ، نهادهای انقلابی و شرکت های دولتی معرفی نماید.
- کلاهبردار برای گول زدن مردم از تبلیغات عمومی از راه وسایل ارتباط جمعی مانند رادیو،تلویزیون،روزنامه و … و یا سخنرانی در مکان های عمومی و یا منتشر کردن آگهی ها چاپی و یا خطی استفاده کند. به این نوع کلاهبرداری ها ، کلاهبرداری مشدد می گویند و مجازت آن برای شخص مرتکب یه این عمل به غیر از بازستانی مال به صاحبش ، ۲ تا ۱۰ سال حبس به اضافه جزای نقدی برابر مال گرفته شده و نیز برکناری ابدی از خدمات دولتی است .
کلاهبرداری که شامل هیچ کدام از این سه نوع نشود کلاهبرداری ساده است و مرتکب جرم آن از ۱ تا ۷ سال به اضافه جزای نقدی برابر مال گرفته شده و بازستانی مال به مال باخته محکوم می شود.
مجازات در ارکان جرم کلاهبرداری چگونه است؟
مجازات برای کلاهبرداری از نوع ساده به حبس از یک تا ۷ سال وپرداخت جزای نقدی برابر با مال کلاهبرداری شده است . و نیز مجازات برای کلاهبرداری مشدد در بار کارمندان و کارکنان قوای سه گانه حبس زندان از ۲ تا ۱۰ سال و نیز پرداخت /جزای نقدی برابر مال کلاهبرداری شده و همچنین برکناری و خلع ابدی از خدمات دولتی است.
در هر دو صورت اصل مال کلاهبرداری شده بایستی به صاحب مال برگردانده شود و در غیر این صورت دادگاه می تواند به تقاضای مال باخته و طبق ماده ۶۹۶ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۵۷ با فروختن اموال مجرم کلاهبردار به استثنای مستثنیات دین حکم را اجرا نماید و یا اینکه تا زماین که مال باخته به حق خود برسد مجرم در زندان بماند.
ماده ۶۹۶
بر طبق ماده ۶۹۶ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی در کلیه موارد که مجرم به غیر از محکومیت کیفری به رد عین یا مثل مال یا ادای قیمت و اینکه از طریق پرداخت نودن دیه به جبران ضرر و زیان که برای جرمی که انجام داده محکوم شده باشد و از اجرای حکم سرباز بزند در صورتی که مال باخته تقاضا نماید دادگاه با فروش اموال مجرم به غیر از مستثنیات دین حکم را اجرا تا مال باخته با حقوق خود برسد و مجرم را نیز بازداشت می کند.
براساس تبصره یک ماده قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری در صورتی که شامل تخفیف شوند دادگاه می تواند بر طبق قوانین و مقررات مربوط به تخفیف مجازات مرتکب را فقط تا کمترین مجازات قرارداده شده در این ماده (حبس) و برکناری ابدی از خدمات دولت تقلیل دهد ولی نمی تواند برای اجرای حکم تعلیق قرار دهد.
در شرایط خاصی کامل نشدن جرم نیز قابل توجه است. یکی از این موارد شروع به جرم است. منظور از شروع به جرم چیست؟
شروع به جرم رفتاری است که برای انجام سونیتی که قصد انجامش را دارد صورت می گیرد و مرتکب کلاهبردار برای اینکه سو نیت خود را شروع کند به انجام عملیات مادی می زند ولیکن به بنا به دلایلی نتجه مد نظرش وقوع نمی گیرد که اصولا به خاطر دلایل خارجی و غیر ارادی است و ظاهرا شروع به جرم طبق ماده ۴۱ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۰ و تبصره های ۱ و ۲ این ماده بدون آشکار گفتن قانونگذار جرم نیست.
کلاهبرداری رایانه ای به چه معنا است؟
امروزه کلاهبرداري اینترنتی از کلاهبرداري هاي سنتی جلوتر رفته و آن چنان هر روز به پیچیده بودن این نوع کلاهبرداری ها اضافه می شود که به نظر می رسد حتی اگر چه قانون گذار در هر کشور و منطقه اي با توجه به تحولات لازمه اقدام به تدوین و مصوب کردن به روز ترین مقررات بکند هنو هم پاسخ گو نخواهد بود
و قانون های لازمه در این رابطه ها کلیت و پوشش دهی لازم و کافی را نخواهند داشت و همیشه مقصرین و مجرم ها روش ها و راه حل هاي فرار از قوانین را سریع پیدا خواهند نمود ” این جرم چندان تفاوتی با جرم سنتی کلاهبرداري ندارد و تنها وسایل و ابزار و تا حدي شیوه ي آن متفاوت تر شده است .
اما آیا اینکه می توان با قوانین سنتی جوابگوي برخورد با مجرمانی که بصورت شبه و ناشناخته اقدام به کلاهبرداري می کنند خواهیم برد یا نه ؟. حال با توجه به این مبحث ها که روشن است که نه تنها قوانین سنتی ما در این زمینه کار آمدي لازم را نخواهند داشت بلکه قوانینی که طبق آخرین اراده قانون گذار به تصویب می رسد نیز شرایط لازم براي اجرا را نخواهد داشت .
با گسترش روز افزون اطلاعات و فناوري داده هاي اطلاعاتی و خلاء قوانین موجود باعث می شود تا کلاهبرداران اینترنتی عرصه را براي خود باز تر ببینند و با سوء استفاده از این وضعیت بیشتر مرتکب کلاه برداري و جرم هاي اینترنتی شوند . اما اینکه آیا قوانین راجع به کلاهبرداري سنتی توان پوشش دادن کلاهبرداري اینترنتی را دارد یا خیر بحثی است که نیاز به ارائه دلایل موجه و لازم در این زمینه دارد با قیاس این دو می توان به این سوال جواب داد.
کلاهبرداری سنتی به چه معنا است؟
ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداري که در حال حاضر عنصر قانونی جرم کلاهبرداري محسوب می شود ، بیان می دارد “هر شخصی که از راه حیله و تقلب ، مردم را به وجود شرکت ها یا تجارت خانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید
یا از حوادث و پیش آمده هاي غیر واقع بترساند یا اسم و عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال و اسناد و حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها تحصیل کرده و این راه مال دیگري را ببرد” کلاهبردار محسوب می شود…
بنابراین در این ماده ، جرم کلاهبرداري تعریف نشده است و فقط به ذکر مصادیق بسنده شده است ولی با توجه به مصادیق ذکر شده و رعایت اصل جامع و مانع بودن تعریف ، جرم کلاهبرداري عبارت است از بردن مال غیر ، از طریق توسل توام با سوء نیت به وسایل یا عملیات متقلبانه.
جرم کلاهبرداري رایانه اي و سنتی از لحاظ ارکان تشکیل دهنده جرم چه وجوه تمایزي دارند؟
با وارد شدن بشریت به دوران جدید ) هزاره دوم میلادي ( و گسترش و رشد وسایل ارتباطی و یا به عبارتی وارد شدن به عصر ارتباطات و یا به تعبیري دیگر بوجود آمدن ) دهکده جهانی ( با توجه به نیازهاي اجتماعی ضرورت هایی مطرح می شود
از آن رو که این روزها سیستم ها رایانه اي و اطلاعاتی مختلف با زندگی اجتماعی انسانها پیوند عمیق خورده است. یکی از موضوعات اجتماعی و به روز در جامعه می باشد . با ورود این پدیده اجتماعی در ابعاد مختلف زندگی بشر مانند پدیده ها دیگر اجتماعی همواره با مزایا و معایبی روبرو بوده است
براي نظم بخشیدن به پدیدهاي اجتماعی نیاز به راهکارهاي مناسبی داریم .
در زمینه علوم اجتماعی این وظیفه بر عهده علم حقوق مدنی است که با اعلام راه ها و شیوه های درست و مناسب تلاش بر به وجود امدن نظم بر پدیده هاي اجتماعی را دارد
. به همین دلیل اتفاق افتادن مشکلات اجتماعی ممکن است . واقع شدن جرم ها متعدد با توجه به شرایط زمانه وموقعیت های مکانی متفاوت در هر برهه زمانی بروزهای مخوص به خود را می یابد ، با ورود رایانه ها در زندگی شخصی افراد و گسترش فناوري اطلاعات ( اینترنت ) سوء استفاده از این وسایل اشکال گوناگونی به خود گرفته است . که تحت عنوان جرائم رایانه اي از آن بحث می شود
انواع جرائم کامپیوتری واینترنتی به وسیله اشخصای به نام هکرها انجام میشود . از نمونه های رایج این جرم ها که هرروزه هم بیشتر توسعه می یابد و فراگیر می شود کلاهبرداري با استفاده از اینترنت است البته در کنار آن جرائم دیگري چون جعل کامپیوتري ، سرقت اینترنتی ، افشاي اطلاعات و… نیز از شایع ترین این موارد است. با توجه به ضرورت بررسی این مقوله مهم در این برهه از زمان که تجارت کالا و تکنولوژي ، دانش فنی و آفرینش فکري براي دولتها مهمتر از تجارت کالا و خدمات شناخته می شود.
تفاوت کلاهبرداری رایانه ای با سنتی در چیست؟
قانونگذار در صدر ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیک ابتدا به وجه تمایز و این که این جرم در کدام حیطه انجام می پذیرد پرداخته است حیطه انجام جرم و موضوع انجام جرم بستر مبادلات الکترونیکی می داند در حالی که در ماده ۱ . ق . تشدید چنین چیزی نیست. دومین تفاوت این است که اعمال که موجب می شود نهایتاً کسی را بفریبد و مالی را ببرد کاملا متفاوت است با ماده ۱ ق . تشدید.
ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیک
قانون گذار در ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیک اشاره می کند هرکسی با سو استفاده یا استفاده غیرمجاز (عنصر معنوی و یا روانی جرم) از راه دور ارتکاب افعالی نظیر ورود،محو،توقف داده پیام مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم (عنصر مادی جرم) بشود در حالی که در ماده ۱ ق . تشدید آن چیزی که در نهایت موجب فریب و بردن مال دیگری می شود متفاوت از آنچه در ماده ۶۷ ق.ت. الکترونیک بیان شده است می باشد .
آن چیزی که در ماده ۶۷ آمده و به نظر می رسد دید قانون گذار در خصوص ماهیت جرم کلاهبرداری تا قدری از گذشته متفاوت تر شده است این است که در ماده ۱٫ق. تشدید قانونگذار نتیجه جرم را صرفا بردن مال غیر می دانست اما در ماده ۶۷ این وضع تا قدری با گذشته فرق دارد به این نحو که قانون گذار صرفاً نتیجه کلاهبرداری را بردن مال غیر نمی داند بلکه اعمالی از قبیل تحصیل وجوه، اموال ، یا امتیازات مالی را علاوه بر بردن مال دیگری از نتایج جرم کلاهبرداری تلقی کرده است .
علاوه بر این نیز قانون گذار نه تنها تحصیل وجوه و اموال امتیازات مالی و بردن مال غیر را برای خود شخص مجرم ، جرم تلقی کرده بلکه حتی تحصیل و بردن اگر برای شخص غیر از خود شخص مجرم نیز باشد کلاهبرداری تلقی نموده است.
نتیجه گیری:
بنابراین در مجموع می توان گفت که از ظاهر ماده ۱ قانون تشدید هیچگاه نمی توان دریافت که عبارت ” از راه فریب و نیرنگ “مندرج در صدر این ماده به عنوان شرط تحقق کلاهبرداري ، تنها برای به آن دسته ازعمل فریبکارانه ای است که با بکارگیري “وسایل فریبکارانه” انجام شده باشد ؛
بلکه هرگونه عملی که از راه حیله و تقلب و با توجه به شخصیت مرتکب و قربانی و اوضاع و احوال حاکم بر قضیه ولو با استفاده از وسایل غیر متقلبانه و قانونی و یا بدون به کارگیري هیچ گونه وسیله مادي متقلبانه، عرفا موجب فریب و اغفال افراد و تحصیل اموال آنها شود عملی متقلبانه محسوب و موجب تحقق جرم کلاهبرداري خواهد شد.
بنابراین آن چه که در تحقق جرم کلاهبرداري باید مورد توجه قرار گیرد صرفا استفاده از وسایل مادي متقلبانه نیست بلکه اولاً مطالب دروغین و فریبکارانه اشخاصی که بر حسب شخصیت و سمت و دانش آنها موجب اعتماد عموم می شود و ثانیاً ، اعمالی که به لحاظ ظاهري و قانونی کاملا صحیح و درست بوده و عاري از هرگونه اشکال است نیز در صورت مسبوق بودن به حیله و تقلب ، اعمال متقلبانه محسوب شده ، می توانند تشکیل دهنده عنصر مادي جرم کلاهبرداري باشند.
بنابراین عملا کسی را می توانبا دروغ و نیرنگ فریب داد و یا وسیله گمراهی او به وجود آورد که انسان بوده و داراي اراده و اختیار باشد . در حالیکه ماده ۶۷ چیزي غیر از این را عنوان می کند
“هر کس… ارتکاب افعالی نظیر ورود ، محو و مداخله در عملکرد و برنامه یا سیستم رایانه اي و غیره دیگران را بفریبد و یا سبب گمراهی سیستم هاي پردازش خودکار و نظیر ان شود”
همان طور که دیدیم قانون گذار معتقد است نه تنها انسان نوعی را می توان اغفال کرد و مالی را برد بلکه می توان اسباب گمراهی سیستم هاي پردازش خودکار و دیگر سیستم هاي رایانه اي (که احتمالا” منظور قانون گذار نظایر آن نیز همین بوده است ) را فراهم نمود و احتمالاً مال یا وجوه و دیگرامتیازات مالی را برد . هر چند دیدگاه قانونگذار در این باره قابل انتقاد بنظر می رسد
زیرا عقلا”و منطقاً قابل پذیرش نخواهد بود که انسان دستگاه را فریب دهد و نهایتاً مالی را ببرد ولی در توجیه آن می توان به این استدلال ضعیف که می گوید دستگاه مطابق اراده انسان ساخته شده و مطابق اراده انسانها فعالیت می کند و در این چارچوب است شاید بتوان دیدگاه قانون گذار را توجیه نمود علاوه بر اینکه باید پذیرفت که با توجه تازگی مسائل و عدم پیش بینی هاي لازم توسط قانون گذار در آن برحه ي زمانی نقص در قوانین آشکار باشد.
One thought on “وکیل کلاهبرداری تهران ( مشاوره رایگان )-۰۹۱۲۱۳۰۴۰۸۵”